HOR DRAAIKIEPRAAM OP MAAT

Veel huizen hebben tegenwoordig draaikiepramen in plaats van de traditionele openslaande ramen. Deze ramen zijn zeer fijn om open te zetten tijdens de warme zomerdagen om de warmte te laten ontsnappen. Maar het grote nadeel van open ramen met warm weer, zijn de vele insecten die naar binnenkomen. Muggen, vliegen of wespen, u wilt ze altijd buiten de deur houden. Daarom zijn horren draaikiepraam ideaal. 

Met een hor draaikiepraam ventileert u uw huis én beschermt u het tegen alle ongewenste beesten. Bij Horrengigant kunt u snel en eenvoudig uw hor voor draaikiepraam samenstellen. 

Type hor Raamrolhor BASIS Raamrolhor TZIPPA Raamrolhor Deluxe
  Prijs vanaf  ✓ vanaf € 92,-  ✓ vanaf € 152,-  ✓ vanaf € 152,-
  Bediening  ✓ Goed  ✓ Best getest & degelijk  ✓ Goed
  Kwaliteit  ✓ Basic  ✓ Sterk  ✓ Sterk
  Kleuren omlijsting  ✓ 3 RAL standaardkleuren  ✓ 8 RAL standaardkleuren  ✓ 5 RAL standaardkleuren
  Gaasopsluiting  ✓ Nee  ✓ Ja  ✓ Ja
  Levertijd  ✓ 5 werkdagen  ✓ 5 werkdagen!  ✓ 10 to 15 werkdagen

HOR VOOR DRAAIKIEPRAAM SAMENSTELLEN

U bestelt heel eenvoudig een hor voor draaikiepraam met behulp van onze handige configurator. Aan de hand van een aantal eenvoudige stappen kunt u zelf een hor maken voor een draaikiepraam: 

 1. Kies in de configurator bij draaikiepraam het type hor dat u wilt:
  a. Inzethor draaikiepraam
  b. Inzethor draaikiepraam plissé
  c. Rolhor buiten
 2. Kies vervolgens het type of formaat hor(afhankelijk van de keuze die u heeft gemaakt bij stap 1)
 3. Bij stap 3 stelt u uw hor samen. Kies waar de hor wordt gemonteerd, in of op het kozijn. Specificeer de afmetingen van uw hor voor draaikiepraam. Kies vervolgens het type kozijn en het type gaas.

Een voorzethor draaikiepraam is niet mogelijk. Als u een muggenhor kiepraam wilt, dan kunt u alleen kiezen voor een inzethor of rolhor.

Tips voor hor draaikiepraam zelf maken

Als u uw hor draaikiepraam zelf wilt maken met behulp van onze configurator, dan delen we graag een aantal tips waar u over na kunt denken voordat u begint met samenstellen.

 • Welke kleur draaikiepraamhor kiest u 

Er zijn veel verschillende kleuren waar u uit kunt kiezen. Een overzicht hiervan vindt u onder aan deze pagina. De meest populaire kleur waar men voor kiest bij een hor voor draaikiepraam zelf maken is wit. Maar het is ook mogelijk om een andere kleur te kiezen die beter past bij uw interieur. Zeker bij een hor draaikiepraam in bijvoorbeeld de slaapkamer is deze keuze belangrijk.

 • Meet de juiste maten op

Als u een inzethor draaikiepraam zelf wilt maken is het belangrijk dat u de juiste maten opmeet. Meet voor een hor draaikiepraam altijd tussen de kozijnen in. Meet de hoogte links en rechts op en gebruik vervolgens de kleinste maat. Hetzelfde geldt voor de breedte van de hor kiepraam. Meet deze onder en boven aan het kozijn en kies voor de kleinste maat. Voor meer inmeetinstructies als u zelf een inzethor draaikiepraam wilt maken vindt u hier.

EENVOUDIG TE ONDERHOUDEN HORREN VOOR DRAAIKIEPRAMEN

Horren voor draaikiepramen zijn eenvoudig te onderhouden. Deze horren kunnen namelijk elk weertype doorstaan. Het gaas van onze horren voor draaikiepramen is rotvrij en ook kleurvast. Tevens behoudt het ook de mooie uitstraling. Als u de horren voor draaikiepramen wilt opbergen voor de winter, dan kunt u deze eenvoudig uit het kozijn nemen. 

VERSCHILLENDE SOORTEN RAAMHORREN DRAAIKIEPRAAM

Er zijn verschillende soort raamhorren voor een draaikiepraam. In de configurator kunt u kiezen uit drie type horren voor draaikiepramen: 

 • Inzethor draaikiepraam
 • Inzethor draaikiepraam plissé (Onze plissé hordeueren zijn ook zeer populair!)
 • Rolhor buiten

Een voorzethor draaikiepraam is dus niet mogelijk als u een hor voor kiepraam zoekt.

Als u horren voor draaikiepraam bij ons koopt, dan kunt u deze in verschillende RAL kleuren verkrijgen: 

 • RAL 9010 wit
 • RAL 9016 Verkeerswit
 • RAL 9001 Crème wit
 • RAL 7016 Antraciet
 • RAL 8014 Bruin
 • RAL 6064 Grachtengroen
 • RAL 8022 Zwartbruin
 • RAL 6009 Donkergroen
 • RAL 5011 Staalblauw
 • RAL 3005 Wijnrood

De profielen van de hor draaikiepraam is altijd van aluminium waarna deze gepoedercoat wordt. Hierdoor is de hor verzekerd van een mooie en harde laklaag die jaren meegaat. Bekijk ook eens de plissé raamhorren voor een kwalitatief uitstekende raamhor.